maandag 5 oktober 2009

Reactie op Makkelijk! van MC Slasaus

Want het lukte me niet om het plaatje (niet een url!) in de reactie te zetten.

Dus waar MCSlasaus denkt aan strips en soaps, ben ik al met de film bezig.
En mijn dankwoord bij de Oscars:
Met dank aan MCSlasaus, zonder wiens blogfoto ik deze filmposter niet eens had kunnen maken:

4 opmerkingen:

 1. Ahum... Mijn "foto" is een wallpaper van een spel: Settlers (versie 5, meen ik).

  Ik denk dat we voor onze Oscar (als het een goede prijs is, is-ie ook van mij natuurlijk; als je de gouden Framboos wint dan ken ik je niet eens) toch nog even iets moeten fine-tunen. Anders krijgen we nog op onzachte wijze te maken met Buma/Stemra.
  Tja, de muziekwereld denkt nog steeds grip te kunnen hebben op muziek(rechten), niet alleen Buma/Stemra, maar ook de platenindustrie. Te laat wakker geschrokken, blijkt er intussen een complete digitale revolutie om hun heen te zijn uitgebarsten. Die zogenaamd snelle jongens zijn volgens mij suffer dan menige bibliotheek. Ze zouden cd-tjes eens voor 7,50 op de markt moeten brengen. Kan best qua productiekosten, maken ze er nog winst op ook. En dan is zelfs mijn 17-jarige zoon nog bereid ze te kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja had wel gezien dat het van een spel was, maar hij past zo mooi bij de titels. To the rescue!
  Misschien moeten we Buma/Stemra wel van zichzelf redden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ MC Slasaus: Het probleem is dat de digitale omgeving instellingen als Buma/Stemra middelen geeft om steeds meer grip te krijgen op hetgeen er met "hun vertegenwoordigd" materiaal gebeurt. Ze kunnen in een wereld van overvloed steeds meer zaken op slot doen en daarmee alleen beschikbaar maken voor mensen met geld of mensen met door hun gegunde privileges/deals. Natuurlijk zijn er dan weer gasten die dat systeem proberen te ondermijnen en daar zal dan weer op gereageerd worden. Maar ik denk dat we nu in een soort overgangssituatie zitten, waarbij de techniek uiteindelijk steeds verder ontwikkeld wordt en het steeds lastiger wordt om buiten de randjes te kleuren. Ik hoop dat ik dat fout heb.
  Maar laten we het er over eens zijn dat het huidige copyrightsysteem hopeloos verouderd is en nauwelijks recht doet aan hetgeen er tegenwoordig op het internet gebeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Angel,
  Ik ben allang blij dat je herkende dat het van een spel is. Ik ben geloof ik nog steeds de enige gamende vrouw binnen onze bieb.
  Maar het plaatje is zo mooi en ik vereenzelvig me voor het gemak met het beeld: een strijdbare ridder(es?). En ja dus: to the rescue!
  @Pro,
  copyrightsysteem is inderdaad verouderd.
  Ik kan me nog wel voorstellen dat je geld wilt zien voor een professioneel filmpje waaraan veel geld is uitgegeven en veel mensen hebben meegewerkt; ook dat je daar dan recht op hebt. Maar er is ook de andere kant: reclame voor beginnende artiesten, die op zo'n manier een contract willen verdienen bij een platenmaatschappij. En reclame voor doorgebroken artiesten, die daardoor wellicht weer iets verkopen. Beschermen van copyright op van alles en nog wat is zo kortzichtig!

  BeantwoordenVerwijderen