maandag 5 oktober 2009

Ding 11 Wiki's

Ik zit een beetje te snuffelen op de diverse wiki's.

De Library Succes (best practices) wiki vind ik erg goed. In een inmiddels standaard-wikipedia-format, een heel duidelijk overzicht van best practices uit bibliotheken:
http://libsuccess.org/index.php?title=Main_Page

De wetpaint-23dingen-wiki vind ik wat rommelig, maar dat komt eigenlijk alleen door de reclame bovenin en de homepage. Eenmaal op een wiki wordt het beeld wat minder druk.

De pbworks-23dingen-wiki vind ik prettiger; deze geeft een veel rustiger beeld. Al zijn er ruim 800 pagina's aangemaakt, het valt me op dat er zo weinig op gereageerd wordt (of zit ik net op de verkeerde pagina's?).
Ik ga met pbworks aan de gang.
De opdracht is (onder andere) om een link te maken naar mijn cursusblog. Ik doe het liever andersom. Waarom? Ik wil de toegankelijkheid tot mijn blog nog beperkt houden. Ik weet het, dat strookt niet met open access en sociaal bezig zijn. Maar ik wil niet altijd sociaal bezig zijn, soms vind ik het veel prettiger om vanuit de achtergrond mee te kijken.

Nou vooruit ;) in dit kleine clubje wil ik wel sociaal zijn:
Wil je weten waar ik mijn pseudoniem vandaan heb? Kijk dan op de eerste link naar mijn wikipagina, klik de video aan en bij 4:15 minuten hoor je het:
http://23dingen.pbworks.com/Favoriete-muziek-(4)
http://23dingen.pbworks.com/Favoriete-Boeken

3 opmerkingen:

  1. Vreemd genoeg werkt de eerste link vanavond niet. Dus ga naar http://23dingen.pbworks.com, vervolgens rechts in de navigator naar Favoriete radio, tv, muziek en daarna naar Favoriete muziek (4)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent grondig aan het experimenteren, super!
    De 23dingen wiki is vooral bedoeld als experimenteerruimte en niet als officiële wiki. Cursisten komen er slechts één keer om een proefei te leggen.
    Wat voor toepassingen zie je voor de bibliotheek?

    BeantwoordenVerwijderen