woensdag 7 oktober 2009

Ding 13 Online kantoortoepassingen

Ik zie het nut van online documenten wel in. Waar ik in MS Office na wijzigingen in een document de datum of 'versie tig' en soms zelfs mijn initialen toevoeg, gaat dat bij GoogleDocs allemaal automatisch.
Voor de collega's binnen Kennemerwaard die mobiel zijn tussen de verschillende locaties, lijkt me dit echt een uitkomst. Soms zitten ze zeer gefrustreerd achter de pc, omdat ze of niet in hun documenten kunnen komen, of in een andere Office-versie werken. En misschien willen ze thuis nog eens wat doen.
Nu ben ik zelf niet bepaald mobiel tussen de vestigingen, voor mij is het wat minder van belang.

Ik heb mijn Leeslogboek op GoogleDocs gezet. En via jullie Gmail-accounts kan ik jullie allemaal een uitnodiging sturen, zodat het document gedeeld kan worden. Wie zin heeft, kan gelezen titels toevoegen. Wellicht ontstaat er zo een 'Wat-leest-Bibliotheek-Kennemerwaard'-logboek.
Maar dan heb ik wel jullie Gmail-adressen nodig. Ik kan de uitnodiging wel via de werk e-mail-adressen sturen, maar da's toch minder leuk.

3 opmerkingen:

 1. Leuk initiatief Angel. Ik heb je de gmailadressen van de 23-dingers toegestuurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk dat is nou leuk. Ben benieuwd wat het jullie oplevert.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog zoiets waarvoor we het kunnen gebruiken:
  folders, formulieren.
  Bijvoorbeeld deze week: een tekort aan folders en formulieren voor de Kinderboekenweek. Het origineel staat bij een collega op de pc die niet aanwezig is...
  zet het in docs en we kunnen naar hartelust uitprinten en kopiƫren!

  BeantwoordenVerwijderen