dinsdag 22 september 2009

Hype!

Ja zeg...zo blijf ik bezig...;)
Vandaag een vraag van een klant: levert de bibliotheek ook digitale boeken?

Bij deze!
Het is nu officieel een Hype.
En officieel doe ik nooit mee aan Hypes (No surrender zegt The Boss).

Ik ben er wel achter dat de bibliotheken Almere, Den Haag en Haarlem via eportal digitale boeken aanbieden. Ik moet nog wel even uitzoeken hoe dat precies zit. Daar zal ik vast nog wel een blog(je) aan wijden.

In het kader van het toepassen van (toch minstens één van de) 23 Dingen en meteen maar een oproep aan onze Sectormanager Innovatie & Ontwikkeling:
is dit iets voor Bibliotheek Kennemerwaard?

4 opmerkingen:

 1. Wow! Je bent stellig. Wat is een hype en wanneer weet je dat het een hype is?

  e-books zijn er al jaren en komen nu pas een beetje van de grond. In de VS kwam dat door de Amazon Kindle die daar voor een aardige doorbraak zorgde. In Nederland proberen ze het te bewerkstelligen met de Sonyreader. Maar het is verre van nieuw, eerder een logische stap. Ik ben benieuwd of de tabletpc van Apple komt en wat die voor impact gaat hebben. Nu zijn de remmende issues nog: de prijs, de incompatibele beveiligingssystemen, de techniek (zwart-wit i.p.v. kleur) en het te geringe prijsverschil tussen het fysieke en het virtuele boek. Maar de doorbraak gaat echt komen. En het boek blijft daarnaast vast nog wel bestaan als niche product.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Angel!
  Jij en ik weten dat het een hype is.
  Maar wij werken dan ook bij die bibliotheek die door Google-books is geselecteerd om te fungeren als hun back-up.

  Ik heb het voor mijn en jouw gemak al aangekondigd op mijn blog: morgen onthullen wij op onze blogs hoe Alkmaar-centrum door Google in de arm werd genomen. Schokkend, grensverleggend en onthullend. Volg ons, zou ik iedereen willen meegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hype of niet, feit is dat er de laatste weken landelijk (bol.com, volkskrant, RTL etc.) veel aandacht is voor het fenomeen. Nu lijkt ook Alkmaar te zijn 'íngenomen';-). Redenen zat om aan de domeinspecialist collecties te vragen of en wat Kennemewaard met ebooks zou moeten doen, en dat is ook gebeurd (zie ook Ning Kennemerwaard)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schokkend, grensverleggend en onthullend.

  Ik meldde het al op mijn blog: wij zijn gewoon GOED.

  Echte bikkels, echte innovatoren, echt mensen die van een nederlaag, een rotje, een uitdaging, een KANS maken. Angel & Slasaus inda house! Angel & Slasaus to the rescue! Angel rules! (Slasaus ook!)

  BeantwoordenVerwijderen