donderdag 11 november 2010

Ding 17 Mobiel internet

Tjonge, en een tweede Ding dat nieuw is voor mij!

Het interessantste stukje van de artikelen in de achtergrondinformatie vond ik de
12 biebapps van Alice de Jong; en zeker het verlanglijstje. Catalogus, reserveren, openingstijden etc. in één app gecombineerd.

Zelf heb ik wel sinds kort een smartphone, maar omdat ik prepaid bel wacht ik nog even met het koppelen aan internet. En ik weet eerlijk gezegd ook niet goed of ik wel continu mijn e-mails wil kunnen lezen. Af en toe onbereikbaar zijn is ook wel eens lekker. Ik hoef niet continu in contact te staan met anderen via mail of sociale netwerken.

Ik heb wel gekeken naar de apps die voor mijn telefoon beschikbaar zijn. Samsung heeft er veel, en dan ook nog eens (voor een groot deel) gratis. Een Volkskrant-app kon ik niet vinden (en dat terwijl er wel 469 game-apps beschikbaar zijn)...
Wel zijn er 60 e-books beschikbaar, allemaal via Project Gutenberg, dus vrij van auteursrechten.

Nuttig al die apps? Zeker.
Ben ik er al aan toe? Neuh (maar dat komt vast nog wel).

2 opmerkingen:

 1. Of niet. Misschien is er wel leven mogelijk zonder apps (sorry .... heeft iemand vlugzout voor coach Bijster?). Of zoals een wijs interstellair dokter eens zei:

  "I signed aboard this ship to practice medicine, not to have my atoms scattered back and forth across space by this gadget." -- McCoy (Space Seed)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. To app or not to app? That's the question (Appspeare: Applet).

  Volgens mij zit het zo: apps zijn leuk om uit te proberen, je merkt vanzelf wel welke je houdt en welke niet. Beetje spelen.

  En wat is er mis met 469 game-apps? Het betekent alleen maar dat er gelukkig nog steeds heel veel speelse mensen rondlopen: anders zouden die game-apps niet aangeboden worden. I like!

  BeantwoordenVerwijderen