woensdag 21 oktober 2009

Ding 21 Sociale bibliotheekcatalogi

Ik zoek in de catalogus van AADL op verschillende termen, maar zie rechts geen enkele tagcloud verschijnen. Ook niet als ik een specifieke titel aanklik. Jammer, want ik had de optie van een klassieke cataloguskaart wel willen zien.
Of misschien zoek ik wel op de "verkeerde" namen, auteurs die niemand leest?
In de catalogus van de OBA zie ik wel rechts 'tags door gebruikers'. Deze staat alleen helemaal onderaan de lijst met verfijnmogelijkheden.
Ik ben er wel voor om het voor gebruikers mogelijk te maken om hun eigen trefwoorden toe te kennen. Maar ik zou die mogelijkheid dan wel flink promoten en 'm hoger in de lijst met verfijnmogelijkheden zetten. En er flink reclame voor maken, zowel op bijv. de website als via het directe klantencontact bij de balies.

1 opmerking:

  1. Ik zie dat de catalogus van AADL veranderd is. Het systeem is zelf ontworpen en geheel open source. Ik wist dat Jon Blyberg, een big shot op 2.0 en bibliotheekgebied in de VS, bezig was met een nieuwe catalogus. Je kunt alleen taggen als je inlogt en dat is bij de Aquabrowser ook het geval. Dat het zo laag getoond wordt vind ik ook jammer, maar bij de provinciale Aquabrowser zie ik ze helemaal niet als keuzeoptie terugkomen. Ik heb die raag doorgespeeld aan de provinciaal verantwoordelijke. Goede constatering.

    BeantwoordenVerwijderen