donderdag 18 april 2013

10Dingen en VerdiepDingen

Vandaag hebben 30 collega's 10Dingen afgerond, de verkorte cursus van 23Dingen. Reden voor een feestje: de collega's en hun coaches hebben hard gewerkt de afgelopen maanden. En: alle collega's van Kennemerwaard hebben nu een Dingen-cursus gevolgd (en afgerond!): 120 medewerkers die nu volledig op de hoogte zijn van web2.0 en wat we daar als bibliotheek mee kunnen doen. Sinds 2009 coach ik mee en het is ontzettend leuk geweest.
23Dingen is in allerlei opzichten goed geweest voor ons: de coaching door Edo Postma (ProBiblio), de interne discussies, collega's die er tegenop zagen en "om" zijn, de media die we inmiddels inzetten en waarmee we ons laten zien. En niet in de laatste plaats 7Dingen, de afgeleide 23Dingen cursus voor ons publiek.

Zijn we nu helemaal klaar? Nee, natuurlijk niet.
Al in 2011 en 2012 hebben een aantal medewerkers de VerdiepDingen gevolgd. Toen nog als pilot, als uitprobeersel, maar de term is wel blijven hangen: de collega's in Gouda noemen zich trots de eerste. Officieel wel ja, maar sorry, geen VerdiepDingen zonder Kennemerwaard ;)
Komende zomer buig ik me over nieuwe VerdiepDingen. Naast de genoemde 10 en 23 zijn er nog wel 15 Dingen te doen. En komen er weer nieuwe bij. En ik ga het ook gewoon missen :)

Aan ons de taak om, nu we de basis hebben gedaan, bij te blijven in alle digitale ontwikkelingen. We blijven ons Verdiepen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten