dinsdag 26 juni 2012

Waterlanders om bezuinigingen


De aangekondigde bezuinigingen van de gemeente Waterland hebben geen gevolgen voor mijn werk.
Maar wel op het bibliotheekwerk in de stad waar ik woon. De actie van de gemeente Waterland is bijzonder sneu: niet-communiceren is kennelijk een vak en sinds wanneer voeren we in Alkmaar (Bibliotheek Kennemerwaard) de back-office taken van Bibliotheek Waterland uit? Zie pagina 5 van het addendum: als je zulke fouten maakt ben je je salaris niet waard als ambtenaar/wethouder van deze gemeente.

Gelukkig kunnen we steunbetuigingen achterlaten bij Bibliotheek Waterland.

Ook al werk ik niet meer bij deze bibliotheek, ook al ga ik er bijna nooit naar toe, ik heb wel mijn steun betuigt.
En ook al werk jij niet bij Bibliotheek Waterland en woon je niet in één van de gemeentes in deze regio: betuig je steun!
Want wat in Waterland gaande is, kan ook bij jou gebeuren, en dat doet ook jouw bibliotheekhart pijn.

5 opmerkingen:

 1. Wij doen in Kennemerwaard geen backoffice werk voor bibliotheek Waterland. Misschien bedoelen ze ProBiblio.
  Het ergste van het stuknvan de ambtenaar is dat het alleen uitgaat van de uitleenfunctie van de bibliotheek, geen enkel woord over de informatiefunctie, ondersteuning onderwijs, digitale ondersteuning etc. En het 'gemak' waarmee wordt verwezen naar Amsterdam en Purmerend, laat ze daar maar naar toe gaan. maar daar niet aan mee willen betalen. En niet verder kijken dan hier en nu, en straks misschien wel een stijging van kinderen met leesachterstanden, scholen waar onvoldoende aandacht aan digitale vaardigheden en burgerschap wordt besteed. jammer...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bibliotheek Waterland is niet het enige 'slachtoffer' van blinde bezuinigingsdrift van gemeenten en jazeker dat kan ook in Kennemerwaard gebeuren. En helaas zijn vooral de inwoners de dupe van dit soort domme acties. "Bijsturen" heet het rapport van de coalitie. "Rechtsomkeert en terug naar af" had passender geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Uit een artikel in Prettig Weekend (pagina groot, afzender VVD) bleek heel duidelijk dat inderdaad niet bekend is wat er allemaal gedaan wordt in de bibliotheek. En men wil het ook niet horen begrijp ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @annemarieonline: sneu! Maar: daar ligt nog een schone taak voor onszelf! Het is hoog tijd dat we zelf goed, duidelijk, actief, gepassioneerd etc. naar buiten treden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Na de ideeen die tevoorschijn zijn gekomen na de 23 dingen, zou dat toch goed van de grond moeten komen!

  BeantwoordenVerwijderen