maandag 18 april 2011

VerdiepDing #30 Google books en e-books

Zoals ik net al blogde, werk ik op dit moment met de iPad. Google geeft aan dat er een app te downloaden is voor de e-books, maar het downloaden lukt dus niet...ook bij Gooreader gaat het niet goed. Er wordt een zip-bestand in Dropbox geplaatst, die ik vervolgens niet kan openen...heb ik nog een hoop te leren, of zijn de diverse applicaties toch niet compatibel met de iPad?
In Google books voer ik een zoekopdracht uit op naam van een familielid en ook al zijn de publicaties niet te lezen, toch wel cool dat er 7 publicaties tevoorschijn komen.

In 2009 werd ik gedurende een paar weken overspoeld met berichten over e-books, en met dank aan BNN en MC Slasaus wordt mijn blogje nu zelfs gebruikt bij 23 Dingen!
Een Kindle heb ik nog steeds niet aangeschaft, op de iPad is wel een boekenkast gevuld, waaruit ik af en toe wel een boek "pak" en lees. Maar er ligt nog een hele stapel papieren boeken op mij te wachten, die hoognodig aandacht verdienen. En waarin ik mij nu ga Verdiepen ;)

VerdiepDing #29 mobiel internet

Vorig jaar heb ik al eens geblogd over dit Ding. Wat ik er nu aan toe kan voegen is dat ik thuis wifi heb, gebruik maak van de werk-iPad en dus kan bloggen. En mijn mail kan lezen (en reageren indien nodig). En de blogs van alle Verdiepers en Dingetjes kan lezen. Zonder een pruttelende pc aan te zetten, zonder herriemakende muisklikken en dus zonder vriendlief wakker te maken na zijn nachtdienst.
Op mijn smartphone staat het internet uitgeschakeld, want het kostenplaatje is mij nog niet duidelijk. En tot nu toe mis ik het dus ook niet, want dan had ik de kosten en mogelijkheden wel uitgezocht...